H-8200 Veszprém, Fenyves utca 15. +36 88 579 230
 
 Vissza
 2019. május 6. (hétfő) – május 12. (vasárnap)

Boldog Gizellára, Szent István király bajor születésű feleségére emlékezünk minden év májusában, Gizella névnapjához kapcsolódva.

 

Veszprém, a magyar királynék koronabirtoka, érseki székhely, e patinás egyetemi város a virágnyílással egy időben vendégváró kapuit is kitárja. A Királynék Városa, Veszprém szereti nőiességét. A Vár finom vonalú épített környezete a városlakókat is lassú léptű szemlélődésre, romantikus andalgásra sarkallja. Rendezvényei alkalmával a turisták előtt is fellebben a fátyol, ami alól barátságos, vidám, visszatérésre bíztató női arc mosolyog ránk. A tavaszi Gizella-napok idején a természet és a vendéglátó város minden csáberejét megtapasztalhatjuk, nincs más dolgunk, mint május 6 és 12. között tíz napra átadni magunkat a kényeztetésnek. Csatlakozz Te is a történelmi forgataghoz, ünnepelj együtt velünk!

 

Szállásfoglalás: +36 88 579 230

Gizella napok művészeti fesztivál

Gizella napok művészeti fesztivál

GIZELLA NAPOK

2019. május 6-12. 

Veszprém életének egyik legnagyobb eseménye az idén május 6-12. közt megrendezésre kerülő Gizella Napok összművészeti fesztivál, mely a művészeti ágak teljes repertoárját magába foglalja.

A Vár műemlékeinek kulisszái között családi- és gyermekprogramok, koncertek, az Óváros téren népművészeti kirakodóvásár és jelmezes történelmi felvonulás, irodalmi műsor ígér tartalmas időtöltést. A kiváló programok mellett kóstolja meg e történelmi város éttermeinek gasztronómiai különlegességeit, a közeli borvidékek jellegzetes nedűit és pihenjen a családias légkörű panziókban, szállodákban!

Csatlakozzon Ön is a történelmi forgataghoz, ünnepeljen együtt velünk!

A rendezvény legtöbb programja ingyenesen látogatható.

Forrás: Tourinform Veszprém

 
 

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!