H-8200 Veszprém, Fenyves utca 15. +36 88 579 230
 
 Vissza
 2019. május 9. (csütörtök) 11:00 – május 19. (vasárnap) 23:00
Újabb tematikus héttel gazdagítjuk Veszprém város mindennapjait, miszerint frissen, helyi termelőktől, bio alapanyagokkal szeretnénk hozzájárulni Vendégeink íz orgiájához, ahol szabadon állítható össze a kívánt étel, adott választék szerint.
 
Frissen a gazdától - ahogy szereted

Frissen a gazdától - ahogy szereted

Alapanyagainkat, fűszereinket a leghangsúlyosabb jótékony élettani hatásokkal rendelkező válogatásokból állítottuk össze, mellyel tematikus hetünk keretében egészségmegőrző és prevenciós céllal, a magyar mezőgazdasági piac minőségi termékeit előnyben részesítve találkozhat.

 
KÍNÁLATUNK:

Levesek

Nagykunsági szürkemarha gulyás, falusi csipetkével 1290,-

Pomázi eperkrémleves citromfüves, házi túró gombóccal 1290,-

Tanyasi tyúkhúsleves 1190,-

Előételek

Nemesvámosi sajtválogatás 1990,-

Bakonyi füstölt húsválogatás a Fuchs birtokról (angol szalonna, kolozsvári szalonna, füstölt sonka, füstölt parasztkolbász, szarvas szalámi) 2190,-

Hideg kerti javak vegyesen összeválogatva 1390,-

Kenceficék: kacsazsír, tepertőkrém, padlizsánkrém, paprikakrém (aszalt paradicsomos házi kenyér, napraforgómagos házi kenyér, házi édes kalács) 1890,-

 Főételek

Konfitált mangalica oldalas BBQ szósszal vagy fokhagymás szósszal 2790,-

Mangalica tarja konfitálva, fokhagymásan vagy sous vide mangalica tarja lecsóval 3850,-          

Kisvárdai tanyasi csirkemell grillezve vagy burgonya köntösben 3290,-

Tanyasi csirkecomb filé rántva vagy csirkepaprikás 2890,-

Tapolcai pisztráng füstölve vagy friss pisztráng egészben sütve 3190,-

Rátóti nyúl vadasan 3290,-

Nyúlcomb pankómorzsában sütve 3290,-

Nagykunsági szürkemarha lábszár pörkölt 3250,

vagy pacal velős pacal 2690,-

 Kabhegyi muflon steak zöldbors mártással  3990,-                                  

vagy tatár beefsteak 2490,-

Tekeresvölgyi grillsajt 2790,-

 Köretek

Olaszfalui tócsi 450,-

Párolt gombás köles 450,-

Csicseriborsós árpa 450,-

Petrezselymes parázsburgonya vagy steak burgonya 390,-

Parmezános rizottó választható zöldséggel: spárgás, zöldborsós, gombás 790,-

Vajas galuska 390,-

Nyírségi csírásgaluska juhtúrós vagy káposztás (sztrapacska) 450,-

Blansírozott, grillezett zöldségek 550,-

Friss fejes saláta ecetesen vagy szalonnás tejföl öntettel 390,-

Burgonyapürék választható ízben: zöldborsós, céklás, sárgarépás 450,-

Csőben sült zöldségek (cukkini, karfiol, bébirépa, paprika) 550,-

Desszertek

Rétes: tökös-mákos vagy meggyes-túrós 890,-

Cserépedényben sült epres-rebarbarás pite 1250,-

Tihanyi levendulatorta 1250,-

Mousse, fagyi, friss gyümölcs 1190,-

Italok

  • nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, édesítőszert
  • tartósítószert, színezéket, aromát nem tartalmaz
  • finomra aprított gyümölcsrostok teszik gazdaggá a termékeket

 Somló juice alma                  590.-

Somló juice körte                  590.-

Natúr szőlőlé az Istvándi birtokról 200.- Ft/ dl

Tamás pince szörpök:

            Citromfű, menta, zöld dió, levendula, bodza 150.- Ft/ dl

 
***********
Néhány előnyben részesített alapanyag, mellyel a „Frissen a gazdától” hetünk alatt találkozhat:
 
Himalája só - Ételeinket Himalája sóval ízesítjük, amely több millió éves napfényt és energiát tárolva magában jótékony élettani hatással járul hozzá séfünk remekeihez.
 
Szegedi fűszerpaprika –A magyar konyha jó híre és remek fogásainak Szegedről beszerzett királynőjével nyújtunk aromával teli élményeket, amely fűszer formájában is megőrzi a provitaminokat, sőt az őrleményben lévő magolaj antioxidáns hatása biztosítja a frissesség érzetét.
 
Makói hagyma – Hungaricumunk vezénylésével készítjük fogásainkat, amelyet kizárólag erről a területről utaztattunk, hogy egyedi aromájával éreztetni tudjuk Vendégeink részére a különbséget.
 
Olívaolaj – A rengeteg zsírsavat és fontos vitaminokat tartalmazó olajjal segítünk Vendégeink egészségmegőrzésében, antioxidáns hatásával pedig segít a bőr, haj, köröm szépítésében.
 
Tökmagolaj – Az irdatlan mennyiségben előforduló rákellenes oldat zamatos íze nemcsak gasztronómia élmény, hanem egy igazi vitaminbomba, nem véletlenül hívják zöld aranynak.
 
Kacsazsír - A kacsazsírban lévő linolénsav támogatja a vesék optimális működését, emellett fontos szerepet játszik a kalcium felszívódásában. Magas szelén és cink tartalmának köszönhetően immunrendszer erősítő hatása mellett zamatos íze maradandó élményeket ajándékoz.