H-8200 Veszprém, Fenyves utca 15. +36 88 579 230
 
 Vissza
 2022. szeptember 29. (csütörtök) – október 2. (vasárnap)

A Balaton Wine & Gourmet a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat legnagyobb szabású gasztronómiai vállalása, ahol nemzetközi kitekintés mellett a térség és az ország kulináris öröksége, borkészítési hagyományai és a gasztronómia egyre izgalmasabb jelene, lehetséges fejlődési útjai állnak a középpontban.

Balaton Wine & Gourmet fesztivál

Balaton Wine & Gourmet fesztivál

Balaton Wine & Gourmet nem csupán egy fesztivál, hanem a helyi, a térségbeli, a hazai és a nemzetközi kulináris színtér szereplőinek és az érdeklődő látogatóknak egyfajta találkozási pontja is.  
Egy izgalmas vásár és a jófajta borok, nemes ételek ünnepe, ahol a térség gasztronómiája és a világ konyhaművészetében és borkészítésében kiemelkedő nemzetek egyaránt bemutatkoznak.  
A fesztivál a tervek szerint a város egyik legszebb részén, a Veszprémvölgyben kerül megrendezésre. Az önmagában is kirándulásra, családi sétákra csábító zöldterület tökéletes választás, hogy néhány napig élettel teli találkozóhellyé váljon a gasztronómia iránt érdeklődők számára. 
A fesztivál egyszerre kínál remek italokat, kitűnő ételeket, valamint közösségi élményt és szakmai tudást. A fesztivál hagyományteremtő jelleggel minden év szeptemberében, annak első hétvégéjén kerülne megrendezésre, csütörtökön szakmai nappal, péntektől vasárnapig bárki által látogatható rendezvényként.