H-8200 Veszprém, Fenyves utca 15. +36 88 579 230
 
 Vissza
 2022. december 1. (csütörtök) – 2023. március 31. (péntek)

BŐVÍTJÜK SZÁLLODÁNKAT A VESZPRÉM-BALATON 2023 ZRT. TÁMOGATÁSÁVAL

17 új, egyedi berendezésű szobával bővül Veszprém egyetlen belvárosi négycsillagos butik szállodája, a Hotel Historia Malomkert. 2023 februárjától már foglalhatók az egyedi design szerint kialakított, páratlan Vár panorámával, erkéllyel rendelkező tágas szobák, melyek üzleti utazóknak, romantikus utazásra indulóknak vagy kisgyermekkel érkezőknek egyaránt tökéletesek.

Szállásfoglalás recepciónkon: +3688579230 vagy itt: https://bit.ly/ujszobakfoglalas

 

2023-ban 17 új, egyedi berendezésű szobával bővül szállodánk az EKF2023 támogatásával

2023-ban 17 új, egyedi berendezésű szobával bővül szállodánk az EKF2023 támogatásával

Csaknem egyharmadával több jó minőségű és vadonatúj szállodaszobában pihenhetnek az Európa Kulturális Fővárosának programjaira érkező vendégek Veszprémben. A három belvárosi szálloda bővítésére összesen csaknem 1.8 milliárd forintot költenek a beruházók, amelyből - egy sikeresen zárult pályázat után - nyolcszázmillió forint a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatása. Az építkezések már elindultak, így a térség valaha volt legfontosabb kulturális eseményére már biztosan elkészülnek az összesen 113 vendég fogadására alkalmas szobák.
A pályázat lényeges elemeit dr. Navracsics Tibor a Veszprém-Balaton 2023 EKF program megvalósításáért felelős kormánybiztos, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere mutatta be a sajtótájékoztatón.
 
A beruházás helyszíne Veszprém, Fenyves utca 17., mely elhelyezkedését, adottságait tekintve a megyeszékhely egyik turisztikailag legvonzóbb területe. A Fenyves utca a veszprémi vár alatt elterülő, azt körbeölelő Séd völgyben, az uniós forrásokból finanszírozott Kolostorok és kertek projekt keretében kialakított séta- és kerékpárút egyik kezdő, illetve végpontja a Pajtakert szomszédságában. Az ingatlan fejlesztésével, új kereskedelmi szálláshely kialakításával egy olyan beruházás valósul meg, mely városépítészeti szempontból is fontos, hiszen egy a veszprémi várból is jól látható, a környék összhangját zavaró, a számos vadonatúj lakóingatlan között megbúvó rossz állagú épület újjáépítését jelenti egy kertes, családi házas lakóövezetben
A beruházás célja az egységes HOTELSTARS minősítési rendszerben a 4*-os minősítés megszerzése a meglévő 11 szállodai szoba, valamint a projekt keretében kialakításra kerülő 17 szoba esetében egyaránt.
MEGVALÓSÍTÁS HELYSZÍNE: 8200 Veszprém, Fenyves utca 17.
Az új Butik Hotel Malomkert hotelszárny 17db önálló szobával bővül. A fejlesztés során „hibrid” okoshotel kialakítását tervezzük, ahol lehetőséget nyújtunk az érintésmentes be-és kijelentkezéshez, okoseszköz segítségével a zavartalan tartózkodáshoz.
A PROJEKT ÖSSZKÖLTSÉGE: 
711.847.689 Ft
 
 
AZ ELNYERT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE MINDÖSSZESEN: 272 000 000 Ft
A BERUHÁZÁS KEZDETE: 2021.augusztus
A BERUHÁZÁS TERVEZETT MEGVALÓSULÁSI IDEJE: 2023. március
Közös célunk egy európai szintű, vendégorientált, igényesen kialakított és minden szempontból a célcsoportok igényeit kielégítő, kényelmüket szolgáló, emberléptékű, családias és családbarát szálloda kialakítása és jövedelmező, hosszú távú fenntartása.
Köszönjük, hogy az EKF 2023 projekt segítséget nyújt ehhez.